JOSKUS

VAIN

KAIPAA


Toinen taso tarjoaa rentoutushoitoja, mutta tarjolla ei ole kuovhuviiniä eikä pehmeitä kylpytakkeja. Sen sijaan saat yksilöllisen kohtaamisen ja sen mukaisen hoidon. Välineinä ovat käteni tai esimerkiksi kuumat kivet.

HINTA:

25eur / 30 min

40eur / 45min

50eur / 60min

Ota yhteyttä: 040-515 3944 (viestillä tavoitat parhaiten)

eija@toinentaso.fi tai tästä avautuvalla lomakkeella

HOIDOT:

intialainen päähieronta

kiinalainen käsihieronta

kiinalainen jalkahieronta

kuumakivihieronta

reiki-hoito

Hoitoja voi myös yhdistellä. Kuvaukset löytyvät alta.

Niska-hartia-päähierontaa, käsi- ja jalkahierontaa on mahdollista toteuttaa myös työpaikalla tai erilaisissa tapahtumissa. Tällöin rentoutus voidaan tehdä lyhyemmin esim. pelkkää jalkaterää tai kämmentä hieroen ja se onnistuu myös sukan/paidan päältä tai hiha ylös nostettuna. Facebookista löytyy kuvia: Toinen taso


Käsihieronta

Käsihieronta tehdään kyynärpäästä sormenpäihin. Siinä erilaisilla tavoilla hierotaan sormenpäistä lähtien, kämmenet ja käsivartta. Hieronnan voi tehdä lyhyesti esim. työpaikan kahvitauolla, jolloin voi valita esimerkiksi vain kämmenet.

Jalkarentoutus

Jalkarentoutus tehdään polvesta alaspäin ja käsittelyssä painellaan ja hierotaan jalkateriä. Lisäksi säärestä mennään suurpiirteisesti meridiaaneja läpi. Hoitoa ei suositella raskaana oleville ja mikäli jaloissa on haavoja, suonikohjuja ym. ei hoitoa voi tehdä.

Jalkarentoutus on mahdollista toteuttaa myös työpaikalla tai erilaisissa tapahtumissa. Tällöin rentoutus voidaan tehdä lyhyemmin esim. pelkkää jalkaterää ja -pohjaa hieroen ja se onnistuu myös sukan päältä.

Kuumakivirentoutus

Kuumakivirentoutuksessa olet makuuasennossa ja ihoosi levitetään ensin lämmin kookosöljy ja sen jälkeen lämpimillä kivillä hierotaan lihaksia melko kevyesti - rentouttavasti.

Kuumakivihieronta sopii mainiosti sinulle, mikäli et ole klassisen hieronnan tarpeessa, mutta kaipaat lempeää lihasten hierontaa.

Intialainen päähieronta

Intialaisessa päähieronnassa istut tuolilla ja kevyt hieronta aloitetaan ensin hartioista. Sen jälkeen siirrytään niskaan ja lopulta päähän. Otteita vaihdellaan mm. painelusta sivelyyn. Hieronta saa tuntua, mutta ei sattua.

Reiki-hoito

Reikihoidossa voit valita oletko istuen tai haluatko olla makuuasennossa. Kosketus tehdään vaatteiden päältä ja pidän käsiäni samassa paikassa useamman minuutin. Hoidon jälkeen on mahdollisuus purkaa esiin nousseet tuntemukset.

Tässä on yksi kokemus reikistä:

"En tiennyt hoidosta juuri mitään etukäteen, enkä myöskään selvitellyt hoitomuodon taustoja. Tiesin ainoastaan, että kyse on jonkunlaisesta energiahoidosta. Eija pyysi minut makaamaan hoitopöydälle ja kertoi, että koskettelee minua kevyesti joistain kohdista kehoa ja pitää käsiänsä lähellä kehoani joissain kohdissa.

Hoito oli mielenkiintoinen ja outokin kokemus. Sairastan itse vaikea migreeniä ja muita pään alueen kipusairauksia. Kun Eija toi kätensä lähelle poskiani, ohimoitani ja otsaa, tunsin merkillistä paineen tuntua. Tiesin, että Eijan kädet eivät kosketa minua, mutta kädet tuntuivat silti todella kuumilta ja päässäni tuntui hassua, ehkä jopa vähän epämiellyttävää painetta. Ihan kun joku olisi puristanut päätäni kasaan noista kohdista.

Muita merkillisiä tuntemuksia hoidon aikana oli se, kun Eija painoi kevyesti jalkapohjiani. Tämä laukaisi sellaisen hassun kipristelyn kallonpohjassa.

Hoito kesti n. 45 minuuttia, mutta aika meni todella nopeasti. Ihan kuin olisin ollut hoitopöydällä 10 minuuttia. Hoidon jälkeen puhuttiin vähän tuntemuksistani, mutta ei liikaa. Pidin siitä, että Eija ei missään vaiheessa lähtenyt tulkitsemaan tuntemuksiani tai olojani, vaan kertoi, että reiki on jokaiselle erilainen ja saa jokaisessa liikkeelle eri asioita. Eli minkäänlaista asioiden psykologisointia tai analysointia ei onneksi tapahtunut.

Olo hoidon jälkeen oli todella väsynyt ja höttöinen – lisäksi koko illan janotti kovin. Kävin hoidon jälkeen ruokakaupassa ja onnistuin hävittämään korvaläppäni sinne. Ja minä kun en koskaan kadota mitään ��. Lisäksi kävin illalla Ärrällä hakemassa saapuneen joulupaketin, ja tuolle matkalle unohdin ottaa hanskat mukaan. En tiedä, mitä hoito minulle teki. Jotain se selvästi kuitenkin teki ja sai kehon ja mielen hyvällä tavalla väsyneeksi. "

Rentoutushoidossa on mahdollisuus käyttää kehoa emootioiden eli tunteiden tunnistamisessa ja purkamisessa. Esim. jos olet kovin stressaantunut, et välttämättä ajattele tai tiedosta tunnetilaasi ja vasta kosketus voi havahduttaa kehon tuntemuksista vaikkapa leuan alueella.

Lisäksi pelkästään kosketuksen tuoma tunne olemassa olosta ja omasta kehosta luovat tunteen, että on pidetty. Ihmisellä voi olla tarve saada sisäinen äänensä kuuluviin, mutta tässä hetkessä häntä ei kuulla tai kuunnella. Ympäristömme sosiaaliset tavat eivät ehkä anna mahdollisuutta tulla
kuulluksi.

Jokaisella on kuitenkin tarve olla pidetty sellaisena kokonaisuutena kuin on.


Jos kiinnostuit aiheesta, voit lukea lisää:

Hanna Svennevig: Hyvän olon hoidot. Kosketukseen perustuvien hoitojen käyttö
hyvinvoinnin ja itseymmärryksen lisäämisen välineenä. (Akateeminen väitöskirja)

Kerstin Uvnäs Moberg: Rauhoittava kosketus. Oksitosiinin parantava vaikutus kehossa.